Safari Kenia- Tanzania

Wil je je horizon verbreden en op safari door de twee adembenemende landen Kenia en Tanzania? Dan is deze 14-daagse reis een unieke mogelijkheid om in korte tijd veel te zien. Wil je er nog een derde uitzicht aan vast plakken, verleng je trip dan met een vijfdaagse strand- en duikvakantie op Zanzibar. Vanuit Nairobi vertrek je richting het Masaai Mara National Park in Kenia. In Tanzania staan Serengeti National Park, Lake Manyara, Lake Victoria, Ngorongoro Crater en Tarangire op het programma.

De migratie van de gnoes is een continue proces van de Serengeti in Tanzania naar de Masaai Mara in Kenia en weer terug. De kuddes gnoes, zebra’s en groepen krokodillen trekken zich van de landsgrenzen niets aan. De gnoetrek volgt het patroon van de regenval. De grootste kans dat je de gnoetrek ziet is in juni-juli in de noordelijke Serengeti en in juli-augustus in Masaai Mara, in december-maart op de vlaktes tussen Serengeti en Ngorongoro krater. Het is een ervaring om nooit te vergeten als je voor het eerst het gedreun van de stampende hoeven in je buik voelt trillen. In elk jaargetijde vind je dieren in de Serengeti en Masaai Mara.

Deze landencombinatiesafari is een ook een combinatie qua verblijf: je kampeert in luxe tenten met verzorging door een privГゥkok en je overnacht in twee lodges op basis van full board. Het vervoer is per landrover/landcruiser met een safarigids/chauffeur.

Bekijk het dag tot dag programma en meer informatie over alle imposante parken.

Terug naar boventerug naar boven

Hoogtepunten van de reis

 • Bezoek aan Nairobi, proef de stadsfeer tijdens een stadswandeling, bezoek musea of maak kennis met de bewoners in de stadswijk Kaloleni, een van de oudste wijken van Nairobi, arm maar met sfeer.
 • Spectaculaire raften op de Tana rivier wild water raften (moeilijkheid factor 2-5) of kajak lessen, wandelen en vogels spotten aan de oevers van de Tana rivier.
 • Ontmoeting met de Masaai in Loita Hills, kennismaking met het lokale leven. Met de Masaai wandelen door Loita Hills.
 • Bezoek aan de beroemde nationale parken van Kenia en Tanzania: Masaai Mara National Reserve, gamedrives. Behalve de migratie van de gnoekuddes vind je alle dieren in de Masaai Mara en Serengeti. Serengeti National Park, gamedrives, met wat geluk zie je leeuwen, luipaard en chita. Mogelijkheid voor nachtsafari, wandelsafari of een spectaculaire ballonvaart.
 • In Noord Tanzania bezoek je nog andere nationale parken. Ngorongoro Crater, gamedrives door de eeuwenoude krater op zoek naar de neushoorn, met een Masaai gids wandelen langs de kraterrand. Lake Manyara NP en het dorp Mto Wa Mbu, eet met de vrouwen van het dorp of maak een fietstocht door het dorp naar de grens van Lake Manyara NP, gamedrive in Lake Manyara op zoek naar de boomleeuwen. KanoГォn in Lake Manyara is mogelijk Tarangire NP, een prachtig park met rode aarde, baobabbomen en veel olifanten, wandelsafari en gamedrives, verblijf in Tarangire Safari Lodge.
 • Lake Victoria waar je vogels kunt spotten, mountainbiken of kanoГォn met de vissers op Lake Victoria. Verblijf in een lodge.

Terug naar boventerug naar boven

Vertrek data:

Als je zelf al een groepje hebt gevormd is elke vertrekdatum mogelijk. Mocht je de reis of een gedeelte van de reis leuk vinden en andere safariliefhebbers zoeken: meld je aan, dan doen we een oproep met de gewenste datum in onze rubriek medereizigers gevraagd.


Terug naar boventerug naar boven

Prijzen 2023-2024

Prijzen op basis van kamperen en twee lodges:

 • Vanaf 6 personen вぎ 1995 p.p.
 • Vanaf 4 personen вぎ 2195 p.p.
 • Vanaf 2 personen вぎВ2695 p.p.

Verlenging met 5 dagen strand- en duikvakantie op Zanzibar vanaf вぎ 500 p.p.

Inclusief:

 1. vervoer volgens programma per fourwheeldrive bus in Kenia en landcruiser in Tanzania
 2. binnenlandse vlucht Arusha - Dar es Salaam of Zanzibar
 3. bij verlenging Zanzibar een binnenlandse vlucht Zanzibar- Dar es Salaam en transfers op Zanzibar
 4. alle overnachtingen op campsite en in twee lodges FB
 5. entreegelden Nationale Parken
 6. tent, matras en ander campingmateriaal
 7. chauffeur/gids en een privГゥ kok
 8. eten en drinken tijdens kamperen
 9. lokale gids in Loita Hills

Exclusief:

 1. vliegticket Amsterdam - Nairobi
 2. visum voor Kenia $ 50 en visum Tanzania $ 50 resp. te betalen bij aankomst op vliegveld in Kenia en bij de grens van Tanzania
 3. reisverzekering
 4. inentingen
 5. persoonlijke uitgaven, maaltijden en souvenirs
 6. fooien

Terug naar boventerug naar boven

Optionele excursies

 • raften $ 75 per dag p.p. minimum 3 personen
 • kajakken $ 75 per dag
 • ballon vlucht vanaf $495 p.p.
 • kanotocht Lake Victoria $ 44 per boot, plek voor 4 mensen
 • vogels spotten $ 42 per groep, max. 6 mensen
 • bezoek Masaai dorp $ 50 per auto
 • nacht gamed rive in lake Manyara NP $110 p.p.
 • mountainbiken met gids, Mto Wa Mbu $ 20 p.p. inclusief gids
 • wandelen en lunchen bij de vrouwen in Mto Wa Mbu $ 20 p.p.
 • kanoГォn in Arusha NP $ 45 p.p.
 • Zanzibar, twee eilanden snorkeltrip met een dhow $ 35 p.p.
 • spicetour $ 25 p.p. Groep van 6 inclusief lunch
 • historische of culturele trip $ 20 voor de gids en je betaalt zelf entree gelden van musea
 • duiken $ 120 p.p. voor twee duiken, voor een hele week gelden andere prijzen
 • zwemmen met dolfijnen $ 20 p.p.
 • snorkelen $ 15 - $ 35 p.p. afhankelijk van waar je gaat
 • snorkelen rond Chumbe Island $ 90 p.p.

Terug naar boventerug naar boven

Verlenging met 5 daagse strandvakantie op Zanzibar

Verlenging Zanzibar vijfdaagse strand- en duikvakantie.

Terug naar boventerug naar boven

Safari Kenia †Tanzania dag tot dag programma

Dag 1:
Aankomst in Nairobi, verblijf in hotel naar keuze op basis van B&B. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst kun je Nairobi bezichtigen en beleven. Een bezoek aan het Nationaal Museum, de Masaai kunstmarkt, Giraffen centrum, Karen Blixen museum of Museum of Modern Arts. Ontspannen wat rondkijken in het centrum van Nairobi, koffie drinken bij het Stanley hotel bekend door het Torn Tree CafГゥ, op het terras zie je het Afrikaanse leven langsgaan. Het centrum is compact, ideaal voor en stadswandeling. Je kunt ook een bezoek brengen aan inwoners van de stadswijk Kaloleni, een van de oudste wijken van Nairobi. Een aantal jongeren leidt je rond, je bezoekt de markt en de Jua Kali markt, een plek waar van alles gemaakt wordt uit oud ijzer. Als je zin hebt kun je ook het nachtleven in de wijk meemaken.
Nairobi was eens de plek waar de Masaai het vee lieten drinken: ‘Enkare Nyrobi’ en is nu het diplomatiekecentrum van Oost Afrika, je vindt er ambassades en NGO’s en ziet er allerlei verschillende mensen. Nairobi is het startpunt van safari’s. Een kosmopolitische stad, interessant om een dag door te brengen, ’s avonds bij donker is het aan te raden met de taxi van Jeremia Thuo te gaan, onze contactpersoon in Nairobi, want net als elke grote stad heeft ook Nairobi zijn criminaliteit en heet het soms Nai-robberi.

Dag 2:
Vertrek ’s morgens vroeg met Savage Wildernis Safari’s naar een mooie groene plek aan de Tana rivier, liefhebbers kunnen wildwater raften, moeilijkheidsgraad tussen 2-5 of kayakken, introductieles mogelijk. Je slaapt op de campsite aan de Tana rivier in tenten, eten van de kok of als je dat liever wilt, tegen een keline prijsverhoging, in het tented camp met echte bedden. Bij het wildwater raften heb je minimaal 3 personen nodig, kajakken kan vanaf 1 persoon. Medereisgenoten die niet van die watersport houden kunnen prachtige wandelingen maken langs en in de omgeving van de Tana rivier, gids desgewenst aanwezig.

Dag 3:
Vertrek vanuit Tana rivier †Nairobi via de prachtige Riftvalley met geweldige vergezichten naar Loita Hills. Loita Hills, de naam zegt het al, is een mooi heuvellandschap. Vanaf Loita Hills zie je in de verte de Masaai Mara liggen. Na aankomst in Loita Hills bij het dorp Maji Moto maak je ’s middags een wandeling met een Masaai gids op zoek naar de holen van de hyena’s en ondertussen spot je allerlei bijzondere vogels. Je geniet van het bewegen en het uitzicht over de heuvels en krijgt van de Masaai gids informatie over het leven in Loita Hills. Diner op de campsite naast de school. Je maakt kennis met de schoolmeester die je ongetwijfeld komt begroeten.

Dag 4:
Vertrek vroeg zodat je tijd genoeg hebt voor een gamedrive na de lunch in Masaai Mara National Reserve. Je rijdt van Loita Hills naar Mara Spring campsite bij Sekenani Gate net buiten de Masaai Mara National Reserve.
De camping heeft een hete douche en wordt beheerd door de Masaai. Na het opzetten van de tent maak je een gamedrive in Masaai Mara. De privГゥkok maakt ondertussen het eten klaar. Wil je liever in een grotere tent met echte bedden slapen met je eigen douche en toilet, dan kan je dit apart bestellen.

Dag 5:
Gamedrive in Masaai Mara, als het heet is tijdens de lunch, afkoelen in een zwembad van een lodge. Op zoek naar de wilde dieren. Eind juli begin augustus steken de gnoes vanuit Serengeti de Mara rivier over, In die periode rijdt de safarigids zeker naar de Mara rivier toe.
De migratie van de gnoes is een continu proces. De gnoetrek volgt het patroon van de regenval, de grootste kans dat je de gnoetrek ziet is in juni-juli in de noordelijke Serengeti en in juli- augustus in Masaai Mara, december-maart op de vlaktes tussen Serengeti en Ngorongoro krater.

Dag 6:
Reisdag via Masaai Mara, gamedrive en route naar Lake Victoria in Tanzania. Bij de grensplaats Isebania bieden veel kooplui zeepstenen beeldjes te koop aan. Je koopt misschien zeepbeeldjes maar je moet zeker je visum kopen. Dan steek je de grens van Tanzania over. Je rijdt langs Musoma, hoe dichter je bij Lake Victoria komt des te meer grote stenen, kopjes, verschijnen er in het landschap. Aan het einde van de dag kom je aan bij Spekebay lodge met uitzicht over het Lake Victoria meer.

Dag 7:
Vrije dag, je kunt op kanotocht met de vissers van Mwaburugu, een dorpje aan Lake Victoria, vogels spotten met een gids, luieren, op een terras zitten met uitzicht over Lake Victoria of mountainbiken in de wijde omgeving onder leiding van een gids.

Lake Victoria is het grootste meer van Afrika, Tanzania, Kenia en Oeganda hebben delen van het meer in bezit. Het meer heeft veel vis, elke dag varen de vissers uit om talapia te vangen. Sinds de nile perche is geГЇntroduceerd zijn er internationale bedrijven die de vis vangen en naar Europa vliegen. Economisch gezien goed, maar ecologisch gezien is Lake Victoria een slecht voorbeeld van beheer. De ooit vanuit Rwanda geГЇmporteerde mooie waterhyacint veroorzaakt gigantische overlast, het groeit te hard, de plant raakt verstrikt in de motoren van de boten en verstikt de zuurstof in het meer. De nile perche eet alle kleine vis op, aquarium visjes sterven uit. Het bovenste gedeelte van het water in het meer is niet meer helder. Niettemin blijft het een indrukwekkend meer met prachtige zonsondergangen, nijlpaarden en veel vogels.

Dag 8-9:
Met chauffeur/gids en privГゥkok trek je verder met de landcruiser naar Serengeti National Park. Je hebt een schitterende trip naar het noordwesten van de Serengeti en de volgende dag naar het centrum van de Serengeti waar je slaapt op een campsite in of net buiten het park.

Binnen of net buiten het park het is noodzakelijk ‘s nachts in je tent te blijven, de camping is niet bewaakt en heeft geen hek, je slaapt midden op de Serengeti. Je hoort hyena’s huilen en soms leeuwen brullen. Toiletbezoek is af te raden. De chauffeur/gids legt je alles uit en geeft advies.
Vergeet niet vanuit je tent naar de wondermooie sterrenhemel te kijken en sta een keer vroeg op voor een zonsopgang en een heel vroege gamedrive!

Onderweg kom je waarschijnlijk kuddes wildebeest tegen of andere antiloopkuddes, giraffen, leeuwen, luipaard en een cheetah als je geluk hebt. Krokodillen en nijlpaarden.

De Serengeti is sinds 1951 een nationaal park, het is bijna zo groot als half Nederland 15.000 km2, het is het bekendste park van Afrika en bekend door de jaarlijkse trek van de gnoes die de rivier de Mara oversteken, zich verplaatsen over eeuwenoude routes op zoek naar vers gras en water. Een gevaarlijke oversteek door de krokodillen in het water van de Mara.
Gamedrives vinden plaats op plekken waar men de dieren vermoedt. Bv. Masaai kopjes, de Seronere rivier en de eindeloze vlaktes van de Serengeti

De Masaai stam woonden voorheen in de Serengeti. Serengeti betekent in Kimaa (taal van Masaai): eindeloze vlaktes.

Dag 10:
Vertrek uit de Serengeti, vroeg op voor een rit naar Ngorogoro Conservation Area naar de Ngorogoro Crater, een van de prachtigste natuurgebieden van de wereld waar leeuwen al zo gewend zijn aan auto’s dat ze de schaduw van de landcruisers opzoeken.

Ngorongoro Crater ontstond 2-3 miljoen jaar geleden toen de vulkaan explodeerde en de bodem in de krater wegzonk. De rand van de krater bevindt zich op bijna 2300 m, er is een zoet watermeertje en een soda meer Lake Magadi, vaak vol met flamingo’s.

Je daalt af in de krater naar een gebied van een diameter van ongeveer 20 km. Men zegt dat de krater het dichtst bevolkte wildgebied is ter wereld. Door de constante aanwezigheid van water en voedsel is het gemakkelijk voor de dieren daar te leven, voor leeuwen is het een paradijs. Kuddes gnoes, zebra’s, hyena’s, jakhalzen, buffels, leeuwen, (jacht)luipaard, fluweelaapjes, bavianen, waterbokken, olifanten enz. Geen giraf, geen impala, maar wel nog 18 zwarte neushoorns.
Als je een neushoorn spot, vaak alleen met verrekijker goed te zien, heb je een van de Big Five gescoord:В olifant, buffel, leeuw, luipaard en neushoorn.
Big Five is een term vanuit de jachtsafari. Vijf dieren die belangrijk waren voor hun ivoor, huid of als trofee!

Aan het einde van de dag slaap je op een dorpscamping in Mto Wa Mbu.

Dag 11:
‘s Morgens relaxen, natuur of beweging, je huurt bv. een mountainbike, een gids fietst mee, je fietst naar de grens van Lake Manyara NP waar je dichtbij de flamingo’s kunt komen, onderweg zie je misschien giraffen en kom je aapjes en vogels tegen. Een andere optie is een culturele wandeling door het dorp, met bezoek aan bierbrouwerij, houtsnijwerkers. Je kunt lunchen bij een vrouwengroep van het dorp, heerlijk Afrikaans eten.

Bezoek na de lunch Lake Manyara NP, dit is weer een heel ander park qua ecosysteem. Prachtige bomen, groen, veel watervogels, nijlpaarden en met wat geluk zie je de boomleeuwen, vaak worden ze gespot bij de warmwater bronnen van het park.

Dag 12:
Na laat ontbijt vertrek je naar Tarangire NP, een speciaal park: rode aarde, veel olifanten en baobabbomen. Aankomst in Tarangire tegen lunchtijd. ‘s Middags een uitgebreide gamedrive langs de rivier van Tarangire NP. Slapen in de lodge www.tarangiresafarilodge.com waar je een prachtig uitzicht hebt over de rivier. Vaak zijn er olifanten die drinken. ’s Nachts hoor je soms luipaarden en bijna altijd hyena’s. Olifanten lopen langs en je wordt wakker met antilopen om je tent of bungalow. Het is absoluut de mooiste plek van het park.
In Tarangire NP is er een mogelijkheid tot een wandelsafari met een ranger. Prijs $ 25 p.p. plus $ 20 voor de ranger van de groep.

Dag 13:
Volgende dag na een vroege gamedrive of wandelsafari en brunch naar Arusha, terug naar de bewoonde wereld, slapen in een eenvoudig hotel of lodge. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst nog even de stad Arusha verkennen, op stadstour met een gids of de Masaai markt bezoeken, bezoek aan het Shanga project, een goed draaiende business waar gehandicapte bewoners kralen maken van oude flessen, sieraden en een goed lopend restaurant hebben zie www.shanga.org.

Dag 14:
Terugreis Arusha JRO naar Amsterdam of je verlengt de reis met Zanzibar. Binnenlandse vlucht Kilimanjaro Airport - Dar es Salaam of Zanzibar. Aankomst tussen 14-15.00 uur.

Dag 14-19:
Verlenging van vijf - zes dagen op Zanzibar:
Twee dagen in Stonetown tijd om de stad te proeven; cultuur, historie, architectuur. Een spicetour maken, genieten van Zanzibar eten of snorkelen rondom twee eilandjes voor de kust van Stonetown. Een dhow-zeiltocht maken, bezoek aan Mwangapwani waar je de slavengrotten kunt bezichtigen en kunt lunchen op het strand.

Dag 19:
Binnenlandse vlucht Zanzibar - Dar es Salaam daarna doorvliegen naar Amsterdam.

2024 Brendafrica.com