Zeilen rond Zanzibar

Een zeilvakantie op maat. Zeil mee met een traditionele dhow en geniet van de Indische Oceaan en de zilverwitte stranden van Zanzibar (Unguja). Duik, zwem, snorkel en geniet en draag tegelijk bij aan werkgelegenheid van de dhow-crew. De dhow met bemanning is per dag of voor meerdere dagen te huren. De dhow is uitgerust met een zeer sterke motor, dus maak je geen zorgen over de wind! Thuis kom je altijd.

Zeil per dhow in zeven dagen rond Zanzibar

Ontdek Zanzibar per dhow. Wil je een of aantal dagen of langer vanaf zee de kusten van Zanzibar ontdekken?
Brendafrica travels heeft een zeiltocht ontwikkeld met een traditionele dhow, een type zeilboot die al jaren op de de Indische oceaan te vinden is. Je zeilt met 1 zeil, de bemanning bestaat uit 3 personen. Je zeilt voor een week met overnachtingen in bungalows aan het strand. Vind je een week te lang, dan is een aangepast programma mogelijk.

Prijzen 2020-2021

De huur per dag van een traditionele dhow is €150 inclusief diesel en bemanning. De prijs van een zeven daagse rondreis komt op €595 p.p.is gebaseerd op 6 personen, 7 dagen zeilen en 6 nachten verblijf met ontbijt en lunch. We zeilen met maximaal 12 personen (excl. bemanning).

Prijs inclusief:
 • Huur van de dhow, bemanning (3 man), brandstof, zwemvesten, toeristenbelasting.
 • Logies, 6x, op basis van tweepersoons bungalows met ontbijt.
 • 6x barbecued lunch aan boord of aan het strand.

Prijs exclusief:
 • Eten, water, drankjes en persoonlijke uitgaven

Variabele prijzen:
 • huur snorkeluitrusting $ 5 per dag
 • 2 duiken voor $ 120
 • zwemmen met dolfijnen $ 20

Verslag van onze reizigers
Lees het verslag: Zanzibar, 7 dagen zeilen rondom Zanzibar met een traditionele dhow.

Terug naar boventerug naar boven

Dag tot dag programma

Dag 1: Stone Town – Kendwa Rocks
Vanuit Stone Town vertrekken we in de richting van Kendwa Rocks, onze eerste slaapplaats. Afhankelijk van de wind duurt deze tocht ongeveer 2-3 uur. Het dorp Mwangapwani is de eerste stop. Hier is gelegenheid om de slavengrotten te bezichtigen. Men zegt dat in de tijd dat de slavernij al was afgeschaft de grotten dienst deden als ‘opbergruimte’ voor de illegale slavenhandel.
Je kunt ook heerlijk zwemmen aan het strand van Mwangapwani. Na de lunch varen we langs het mooie dorpje Mkokotoni verder naar Kendwa Rocks, waar we voor zonsondergang aankomen. Kendwa Rocks heeft goede restaurants, een gezellige bar en een prachtig wit strand, zó wit dat het bijna pijn doet aan je ogen.
We slapen in eenvoudige, comfortabele bungalows aan het strand.

Dag 2: Kendwa Rocks - Matemwe
De dhow brengt ons in een half uurtje naar Nungwi. Deze plaats is het centrum van toerisme en van de dhowbouw. Het is mogelijk de bouw van een dhow te bekijken, een bezoek te brengen aan het dorpje zelf of aan het zeeaquarium - een natuurlijke zeearm met schildpadden en vissen. Na de lunch zeilen we langs de vuurtoren op het uiterste noordpunt van Zanzibar om uiteindelijk in het dorp Matemwe onze tweede nacht door te brengen. We verblijven in leuke kamers in een groot huis aan het strand. De oostkust kent brede witte stranden, de zee is bij laag water niet meer te zien. 's Avonds hoor je de wind ruisen door de palmen. Zwemmen kun je alleen bij hoog water.

Dag 3: vrije dag in Matemwe
Gelegenheid tot snorkelen of duiken rondom het Mnemba atol. Dit atol is een privé eiland, men mag er niet aan land, maar de zee is schitterend. Hier kun je 100% genieten van het onderwaterleven. Soms zijn er dolfijnen, de vredelievende walvishaai laat zich in september zien en met een beetje geluk zie je grote zeeschildpadden.

Dag 4: Matemwe - Jambiani
We vertrekken vroeg in de ochtend zeilend of op de buitenboordmotor, net hoe de wind staat. We varen langs de verschillende dorpjes van de oostkust, leggen aan in Chwaka of Bwejuu om te lunchen, daar waar het tij het toelaat. Onderweg kan er gezwommen worden. We slapen in eenvoudige bungalows in Jambiani. Alhoewel het nog steeds de oostkust is, is het strand hier toch weer anders. Jambiani is een langgerekt dorp met overal hotels en eetplekken. De plaatselijke bevolking is erg vriendelijk en de bar is super gezellig. Snorkelen en duiken is hier mogelijk.

Dag 5: Jambiani – Kizimkazi
We zeilen om de zuidelijke punt van Zanzibar naar Kizimkazi. Lunchen doen we ergens onderweg op het strand, misschien houden we een visbarbecue. De zee rondom de zuidpunt kan wild zijn. Kizimkazi zelf heeft de grootste baobabboom van het eiland, de oudste moskee van het eiland en een prachtige kust met geweldige rotsen. We slapen in comfortabele bungalows met eigen toilet en douche.

Dag 6: vrije dag in Kizimkazi
Gelegenheid tot luieren of vroeg op om met de dolfijnen te zwemmen, lunchen met uitzicht over zee, een geniet-dag. Duiken in Kizimkazi is ook mogelijk.

Dag 7: Kizimkazi – Stone Town
Vandaag staan we vroeg op om terug te zeilen naar Stone Town, waar we rond 5 uur aankomen. Broodjes mee voor onderweg. We leggen aan tegenover de Livingstone Bar, waar we met een heerlijk drankje van de zonsondergang kunnen genieten en napraten over deze prachtige zeilweek. Daarna moeten we helaas afscheid nemen van elkaar. .

Terug naar boventerug naar boven

Meenemen

 • Zwemspullen, snorkel, flippers (kunnen ook gehuurd worden voor $ 5).
 • Genoeg zonnebrandmiddel
 • DEET tegen de muggen
 • Een petje of sjaal
 • Zonnebril
 • Handdoeken
 • Een t-shirt om in te snorkelen (verbranden!)
 • Een plastic zak voor fototoestel
 • Een sarong, kanga genoemd in het Swahili. De bevolking is wel gewend aan blote toeristen op het strand (geen topless), maar een kanga is handig als je even in de bewoonde wereld bent.
 • Fototoestel
 • Geld; Tanzaniaanse shillings voor het eten onderweg en US dollars of creditcard voor duiken en snorkelen.
 • Water
 • Zo weinig mogelijk bagage. De bagage wordt in zeil op het dak gewikkeld en goed vast gelegd

Algemene reisinformatie
Kijk voor algemene reisinformatie hier.

Terug naar boventerug naar boven
2024 Brendafrica.com