Strand en Cultuur Zanzibar

Zanzibar is het ideale eiland voor een strand- of duikvakantie. Hét eiland om te relaxen na een geweldige safari of om je huwelijksreis door te brengen. In de warme Indische Oceaan rondom Zanzibar kun je goed zwemmen, snorkelen duiken en zeilen.

Accommodaties

Zoek je een eenvoudige bungalow of een romantische suite aan het strand? Brendafrica regelt het voor je.

Strand

Duiken, snorkelen en kitesurfen
Rond Zanzibar is het goed duiken en snorkelen in de warme Indische Oceaan. De zee is schitterend blauw-groen, er is kans op een ontmoeting met dolfijnen en de vredelievende walvishaai, grote zeeschildpadden en tientallen soorten gekleurde vissen. In het zuiden rondom Kizimkazi kun je met een beetje geluk met wilde dolfijnen zwemmen en snorkelen, dit is in open zee.
De mooiste plek om te duiken is bij het Mnemba atol, te bereiken vanuit Nungwi en Matemwe, in het noordoosten van Zanzibar. Duikscholen vind je over het hele eiland. Als je wilt kun je in vier dagen een PADIdiploma halen, bijvoorbeeld in Stone Town, in Nungwi bij de East Africa divingschool www.sansibar-tauchen.de of aan de oostkust bij duikschool www.zanzibaroneocean.com/.
Sommige hotels hebben ook afspraken met duikscholen of zelf een divemaster in dienst. In Paje aan de oostkust staat veel wind. Dat is natuurlijk ook een prima plek voor kitesurfen: www.kitecentrezanzibar.com.

Terug naar boventerug naar boven

Dhow-trips

Houd je van zon, water en zee en ook van zeilen? Zeil dan vanuit Stone Town mee op een traditionele dhow. Een houten zeilboot waar je zeker drie man nodig hebt om het ene zeil te bedienen! Al eeuwen vaart de dhow op de Indische Oceaan en wordt nog steeds gebruikt voor vrachtvervoer, vissen en toerisme.
  • Stone Town - Mwangapwani, bezoek de slavengrotten en relax aan het strand met visbarbecue. Prijs $ 45 p.p.
  • Snorkelen rond Bawe – en Prison eiland en kennismaking met de landschildpadden  van prison eiland. Prijs $ 35 p.p.
  • Sunset-cruise vanuit Stone Town. Prijs $ 25 - 35 p.p.
  • Huur een dhow voor een week. Prijs $ 1000 inclusief 3 personen bemanning en diesel.
  • Princess Salme Spice-dhowtour. Deze dhow vaart in de voetsporen van Prinses Salme - dochter van de eerste sultan van Zanzibar. Je bezoekt Mtoni Palace en vaart per dhow naar Bububu Huis voor koffie en een rondleiding in de Perzische baden. Daarna stap je op een ezelkar voor een spice- en kruidentour met lokale lunch. Prijs $ 90 p.p.

Verslag van onze reizigers
Lees het verslag: Zanzibar, 7 dagen rondom Zanzibar zeilen met een traditionele dhow.

Terug naar boventerug naar boven

Cultuur op Zanzibar


Muziek en film
Elk jaar zijn er bijzondere festivals waar liefhebbers uit de hele wereld op af komen: in februari het Busara muziekfestival en in juli het Ziff filmfestival.
Speciale Zanzibari muziek is de Taraab-muziek, een mengeling van Arabische en Indiase muziek, met name vrouwen van Zanzibar zijn er dol op. Ooit van Bibi Kidude gehoord? De beroemdste zangeres en drumster van Zanzibar, over de 100 jaar oud en nog steeds actief.
Vind je Afrikaanse of reggaemuziek leuker?  Er is elke zaterdagavond reggaedisco in het fort aan de zee naast Forodani park.
Of ga op vrijdagavond naar een concert in Mtoni Palace Theater net buiten Stone Town. Ervaar de sfeer van 1001 nacht met prachtige Zanzibar-muziek en een diner op de binnenplaats van het grootste paleis op het eiland.

Historische wandeling door Stone Town met een plaatselijke gids
Stone Town is gekwalificeerd als een UNESCO World Heritage Site. Je ziet prachtige, soms vervallen Arabische architectuur. De gids vertelt over de geschiedenis van de gebouwen en huizen (het geboortehuis van Freddie Mercury van de wereldberoemde band Queen) en alle andere bezienswaardigehden waar je langs komt. Als je het leuk vindt kun je na de tour lunchen in het huis van John da Silva, een van de meest vooraanstaande kunstenaars van Zanzibar.
Prijs tour vanaf $ 15 p.p. Lunch: $ 15 p.p.

Spicetour
Met de auto naar de kruiden- en specerijenplantages, inclusief bezoek aan de plaatselijke markt, rondwandeling langs de ruïnes en eten bij Zanzibari locals thuis. Na de lunch kun je als je zin hebt zwemmen aan het Mwangapwani strand of terug naar Stone Town.
Prijs vanaf $ 25 - 35 p.p.

Straatcultuur
Ontdek Stone Town. Je kunt gewoon gaan zitten aan het water of genieten van een lunch of diner met uitzicht op de zee. Wandel rond in Stone Town, drink kruidenthee. Koop mooie souvenirs, er is keus genoeg.
Bezoek Mrembo Spa-winkel in Stone Town, een plek waar je de traditionele schoonheidsrituelen van Zanzibar mee kunt maken. Laat je heerlijk masseren terwijl je luistert naar de Zanzibari Taraab-muziek.
De winkel zelf, middenin Stone Town, is een ervaring op zich. Je kunt er mooie jurken kopen, op maat gemaakt door lokale vrouwen. De kleurige stoffen noemt men kanga of kitenga.
Aan het einde van de middag zwemmen, voetballen en acrobatieken kinderen en jonge mannen op het strand van Stone Town: doe gewoon mee als je zin hebt.
Bezoek in de vroege avond de voedselmarkt in Forodani waar de lokale bevolking hun diner eet in het park. Als je Ire Apewe vraagt om mee te gaan, weet je zeker dat wat je krijgt goed is.

Religie en spiritualiteit
De bevolking van Zanzibar is voor 95% moslim. Naast de officiële godsdienstbeleving is er de traditionele manier van bidden en genezen. Traditionele dokters gebruiken behalve de moslimgebeden ook Arabische astrologie. Je naam in het zand in Arabische letters voorspelt je toekomst. Een talisman rond je nek, al dan niet in een mooi zilveren doosje met daarin een korantekst, beschermt je. Als je geïnteresseerd bent in een bezoek aan een mganga wa kienyeji (traditionele geneesheer) kan Ire Apewe dit voor je arrangeren.
Prijs vanaf $ 20 p.p. exclusief transfer.

Koken volgens Zanzibari recepten
Ire Apewe is een uitstekende kok. Als je wat tips and trucs van hem wilt leren om in Holland je vrienden mee te imponeren en je hebt zin om samen te koken volgens de Zanzibari traditie, maak dan een kookafspraak. Jullie doen samen boodschappen op de markt en koken in het huis van Ire en Brenda: Pilau, Biriani, vis en salades. De recepten krijg je mee. Alvast smakelijk eten gewenst!
Prijs $ 25, plus ingredienten.

Andere activiteiten
Fietsen, motorrijden, een auto huren, schilderen, schrijven…
Ontdek warm & spicy Zanzibar, ontspan en geniet.

Terug naar boventerug naar boven
2024 Brendafrica.com